The complete refurbishment of a four-storey townhouse located in the Chelsea Conservation Area.

The complete refurbishment of a four-storey townhouse located in the Chelsea Conservation Area.

Located on one of Chelsea’s most recognisable streets, this top-to-bottom refurbishment incorporates several small-intervention/big-impact alterations that help to maximise the building’s small footprint.

The existing staircase has been refurbished with new powder-coated steel balusters and a solid oak handrail added to complement a reduced palette of materials, including natural stone and in-situ polished concrete.

With no external space and a single-aspect basement, maximising natural light became a key design driver. Floor-to-ceiling semi-translucent curtains offer privacy and an opportunity to define spaces within an open-plan arrangement by introducing a semi-translucent backdrop to living areas.

Layouts have been reconfigured at each level to create an interior architecture that responds to the existing building, providing a modern, contemporary backdrop for the client’s eclectic collection of artwork and furniture.

Location - London, SW3
Budget - £350,000.00
Status - Completed
Services - RIBA Stages 1-6
Project Lead - Anna Melson

Next Project

Florida Street