A new-build 2-bedroom residential development built on a small, complicated infill site in Hackney for a local self-build developer.

A new-build 2-bedroom residential development built on a small, complicated infill site in Hackney for a local self-build developer.

The new dwelling sits alongside an original end-of-terrace property, which, as part of the same development, has been extensively refurbished and extended by the client as their family home.

Set across three floors, including a new basement level with an external courtyard, the layout is organised around a double-height lightwell, providing amenity and outlook onto a two-storey green wall.

The scale and massing of the new building respond to adjacent properties, with an exterior palette of materials, including Belgian Vande Moortel bricks, selected to complement the contrasting London stock brickwork forming the terrace along Sandbrook Road.

Internally, materials, including exposed cast concrete and sawn oak, add texture and warmth to an interior design developed collaboratively with Danish colour consultants Darling Creative Studio and architectural lighting designers Nur.

Location - London, N16
Budget - £600,000.00
Status - Completed
Services - RIBA Stages 3-6
Project Lead - John Weir

Next Project

Grange Road