The complete refurbishment and extension of a double fronted townhouse in London, N16.

The complete refurbishment and extension of a double fronted townhouse in London, N16.

The extension and refurbishment of this double-fronted townhouse in Stoke Newington provide extra space for a growing family by adding floor area at basement and roof level and free-ing up and incorporating underused circulation space into the new arrangement.

By repositioning the staircase (previously located at the rear) to sit centrally within the plan, the layout becomes flexible and futureproofed should the requirements of the house change over time.

Large format sliding doors and glazed partitioning bring natural light deeper into the floor plan, providing an open-plan feel whilst retaining defined spaces and room proportions that are in keeping with the original building.

Period features have been reintroduced into a contemporary interior design that prioritises natural materials and reflects the client’s Scandinavian heritage.

The dwelling sits alongside a new end-of-terrace property constructed simultaneously as part of the same development. You can view the project here.

Location - London, N16
Budget - £250,000.00
Status - Completed
Services - RIBA Stages 1-6
Project Lead - John Weir